fredag 29. mai 2009

Ha alltid frontdekselet på objektivet!

Har hatt speilreflekskamera i mer enn 10 år nå, men jeg blir stadig noen erfaringer rikere.
50D'n min har oppført seg merkelig i noen uker nå. Har ikke klart å fokusere skikkelig og har vært treig på utløseren. Trodde til å begynne med at det var en feil på objektivet. Skjønte etterhvert at det ikke var der problemet var, men i kamerahuset. Trolig en eller annen feil på elektronikken tenkte jeg. I og med at kameraet er ganske nytt så regnet jeg med at dette var bare å levere det inn og få det fikset på garantien. Før jeg skulle sende det inn tok jeg en nærmere kikk i huset. Det viser seg da et solen har på ett eller annet vis greid å skinne inn gjennom 300mm objektivet som var på, selv om solblenderen var ute. Solsrålene har blitt konsentrert og greid å lage brennmerke på flere deler. Trolig blir dette en dyr reperasjon, om det i det hele tatt lar seg fikse! Kanskje kunne det ha gått enda verre...

onsdag 20. mai 2009

Da var vaktperioden over...




jeg var kun ute på losing to dager. Resten gikk med til kurs og tre dager avspasering. En uke var jeg i Polen på kurs i ship handling. mandag og tirsdag denne uken var jeg på helikpterkurs på Flesland og på Nutec. Nå skal jeg vel snart begynne med de virkelig store båtene.
Over er det noen bilder fra innsjøen i Polen der vi kjørte rundt på modellbåter i skala 1:24. Båtene på bildene tilsvarer ekte skip på mellom 200 og 320 meter!
Nyttig og artig.