onsdag 16. september 2009

Nok en fin dag på Kvitsøy.


Da er det straks hjem fra Kvitsøy. Kvitsøy er en fin plass, men det skal bli godt å komm seg vekk nå. Blir et par timers soving før jeg setter meg i bilen kl.0800. Skal gjøre et par ærender på veien hjem. Kanskje kjøpe en kajakk til!?
Hadde en fin kajakktur mellom holmene har i går og. Fikk blandt annet et ok bilde av en vandrefalk.

mandag 14. september 2009

En flott høstdag på Kvitsøy.

Over: Trane

Over: Storspove

Over: Steinkobbe

Over: jeg padler gjennom sundet ved Sauholmen.

Hadde noen strålende timer i kajakken i dag. Været kunne ikke vært bedre. Sola faktisk steiket og det var mye spennende å se. Som f.eks. da jeg holdt på å knipse skarver på et skjær oh hørte gjennom brenningene en ukjent, men allikevel kjent lyd. Stor var overraskelsen da jeg fikk se fuglen som kom! Lyden er jo velkjent fra mange naturprogrammer,men jeg har aldri sett trane "live" før. Fikk knipset tranen etter at den hadde passert meg. Blei bare et dårlig siluett bilde bakfra. Ergelig når den allikevel var såpass nærme. Det går det knappe fem minuttet så kommer den jaggu tilbake og flyr rett over meg i forholdsvis lav høyde! Denne gangen blir det mye bedre bilder, selv om det er litt mer motlys enn ønskelig :-)

I daq fikk jeg også oppleve flere seler på nært hold og en tårnfalk som hadde "dødsdans" med en stakkars småfugl.
Fikk og et flott bilde av storspove.

Planen nå er å stikke rett ut i kajakken etter nattevakta og padle inn i soloppgangen! Sove får jeg gjøre når været blir dårligere igjen...

Siste økt på Kvitsøy!


Etter sju år som trafikkleder og etter hvert los, blir jeg fra onsdag 16.09.09 kun los. Det har vært mange fine stunder her på "holmen", men jeg føler at der greit at det er slutt nå. Kvitsøy er norges minste kommune i areal og jeg har sett det som er å se og gjort det som er å gjøre her ute...

I dag blir det ut på padletur. Kanskje det dukker opp noen bilder her til kvelden igjen. Over er et bilde tatt i vår.

torsdag 3. september 2009

Ny blogg!

Har opprettet en helt ny blogg, som heter "Birds of Nordhordland" og adressen er; nordhordlandbirds.blogspot.com . Den er, som navnet tilsier, dedikert til å presentere Nordhordlands fugleliv. For mer informasjon så følg linken over.